Door kanker en/of de behandeling tegen kanker kunt u allerlei problemen krijgen aan uw huid en/of nagels.  Ook aan de huid en/of nagels van uw voeten.

Als medisch pedicure heb ik speciale bijscholing gevolgd om de voeten van personen met kanker te kunnen behandelen en ben ik op de hoogte van eventuele contra-indicaties.

Als u wordt behandeld met cytostatica en/of doelgerichte therapie dan kunt u het hand-voetsyndroom ontwikkelen. De huid van uw handpalmen en voetzolen kan rood worden, zeer pijnlijk zijn en er kunnen blaren ontstaan.

Door de behandeling tegen kanker of door de kanker zelf kan uw huid dun worden, droog worden, kunnen er kloven of blaren ontstaan. Uw huid kan gaan verkleuren of u kunt huiduitslag krijgen.
Uw nagels kunnen gaan scheuren, splijten, dun worden, ribbels krijgen, ingroeien of er kan een schimmelinfectie onder uw nagel ontstaan.  Soms laten de nagels spontaan los.

Gedurende de periode dat u onder behandeling bent tegen kanker, zal er een speciaal behandelplan worden opgesteld waarbij samen met u wordt gekeken of een pedicurebehandeling noodzakelijk is. Het tijdstip van deze eventuele pedicurebehandeling zal aangepast zijn aan het behandelplan van uw oncoloog en in overleg met uw oncologisch verpleegkundige.